måndag 11 augusti 2008

Shanghai

Halloj, nu har vi spenderat nagra dagar i Shanghai. Vara intryck av staden ar att den ar valdigt stor, modern och har sjukt manga invanare.
Forsta motet med Shanghai. (Okej, har bad fotografen tjejerna att se lite extra vilsna ut men bilden visar anda lite vara forsta intryck av staden.)

I Shanghai har vi besokt Shanghaimuseum dar det var en timmes kotid for att komma in (vi fasar lite for vad som vantar vid sevardheterna i Peking) och dar personalen ville ha 1200 Yuan (ungefar likamed 1200 kr) i deposit for att vi skulle fa hyra sma telefoner for radioguidning. Men efter att vi uppvisat ansiktsuttryck som sa "det var kanske de dummaste vi nagonsin hort", sanktes det snabbt till 600. Man ar mycket for det har med depositer i det har landet. Forutom detta var det ett trevligt museibesok.

Vi har ocksa akt upp i Kinas nast hogsta byggnad som erbjod finfina kvallsvyer av staden fran 88:nde vaningen.

Jinmao tower, Kinas nast hogsta byggnad med sina 420 meter.

Det kanske mest spannande i Shanghai var nog anda Andreas och Thereses frisorbesok. Aven om Anna-Maria ar lite besviken over att tjejerna inte gav frisorerna helt fria hander far de anda hoga modighetspoang for att de vagat klippa sig i frammande land. Resultatet blev riktigt bra, eller som Therese sa: "Ja, for 30 spann ar jag supernojd!". (Det ar alltsa inte sa speciellt dyrt att klippa sig i Kina).

Therese blir val omhandertagen av den kinesiske frisoren.

I ovrigt har det mest statt shopping pa schemat men sa lange Anna-Maria hittar banken, ni vet banken for trotta foraldrar, uttrakade pojkvanner och latt utmattade stipendieeskorter, sa tycker hon att det helt okej att tjejerna provar hur mycket klader de vill.

Harnast vantar Peking med OS och allt vad det innebar. Det blir ocksa sista stoppet pa resan innan vi vander hemat igen den 16 augusti. Det ar ruskigt vad dagarna gar fort!

1 kommentar:

... sa...

Riktigt kul att ni hade det bra i Ynagshou och Shanghai! Jag klippte mig för 10 kr.. Men då fick jag också fixa sista biten med en sax själv...

Jag är hemkommen fårn Skottland men längtar redan att åka ut och se världen!

Riktigt coolt att vara i Kina. Och... strunta i kvitton!! Dte blir mkt roligare utan papperslappar!! :)